tisdag 3 mars 2009

Tänk att halva veckan snart har gått

Igår var jag ledig. Väldigt skönt får jag lov att säga. Gjorde sånt jag inte hinner annars. Hade tänkt göra något kul, men det blev inget av det.

Har beställt vårstämplar från Magnolia, och nu så väntar jag med spänning. Gillar deras stämplar. Tilda stämplarna är sååå söta.

Det blev en ganska lång dag på jobbet. Fast det är sällan man kommer hem i tid, förstårs. Men idag blev det lite jobbigt till slut. Imorgon och torsdag kommer också att bli extra långa. Men sen på fredag ska jag vara ledig.

Får hoppas att jag får tid i helgen till att ändra lite på bilder och färger här på bloggen. Mycket roligare med det man gör själv, tycker jag. Fast om det sen blir snyggt är ju en annan fråga.

Fick ett roligt mail idag. Så här stod det:

1928 inträffade en materiellt svår bilolycka på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga. Det var en Örkelljungabo som körde på en köpman från Skånes Fagerhult. Vid den efterföljande rättegången i Klippan sades det att Örkelljungabon som var orsak till olyckan fick en
förmildrande dom därför han hade druckit brännvin och därför hade svårt med att styra.


Citat ur körkortsbok år 1920:

De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva.
Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke blir av betydelse.
Där man väntar sig lekande barn såsom vid skolor, lekplaner etc, bör man endast köra fram med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa
sig med annan manöver än att stoppa vagnen.
Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan
utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt.
Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.


Tur vi är inne i 2000-talet. Fast det finns säkert några gubbar som inte håller med.

Vi hörsfrånensomskakollabloggarnu

1 kommentar:

Leamarlené sa...

Jätte kul att du vill vara med i utlottningen.
Lycka till!

Kram, Marlene