Har pysslat lite idag med sådant jag tycker är kul. Pixlat lite med dator grafik, scrapbookat lite och bara surfat runt. Det har inte varit så arbetsamt =), för man ska väl inte göra så man blir sjuk igen =).
Har fått förfrågan på receptet på morotsbullarna. Här kommer det:
Har fått förfrågan på receptet på morotsbullarna. Här kommer det:
Det blir ca 30 st
2 medelstora morötter, ca 200 g
25 g jäst
75 g margarin eller 3/4 dl olja
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 1,4 liter vetemjöl
Till penslingen:
vatten
vetekli
Ungstemperatur: 225 grader
Ansa och råriv morötterna fint, gärna i en matberedare.
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet, häll på mjölken och värm degspadet till fingervämre, 37 grader.
Används olja blandas den direkt i mjölken före eller efter värmningen.
Rör ut jästen i lite av degspadet.
Tillsätt resten av spadet, saltet, groddarna, moröttena och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över ett tunt lager mjöl.
Täck bunken.
Låt jäsa övertäckt, ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda in resten av mjölet.
Forma degen till 2 längder.
Skär dem i 2 cm breda bitar.
Pensla snittytan med lite vatten.
Doppa dem i vetekli.
Skaka av eventuellt överflöd.
Lägg bullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
Låt dem jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
Gräddning:
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter
Låt bullarna kallna utan bakduk på galler.
Förvaring:
Bör helst ätas dagsfärska. I brödburk 2 - 3 dagar. I frys ca 6 månader.
2 medelstora morötter, ca 200 g
25 g jäst
75 g margarin eller 3/4 dl olja
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 1,4 liter vetemjöl
Till penslingen:
vatten
vetekli
Ungstemperatur: 225 grader
Ansa och råriv morötterna fint, gärna i en matberedare.
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet, häll på mjölken och värm degspadet till fingervämre, 37 grader.
Används olja blandas den direkt i mjölken före eller efter värmningen.
Rör ut jästen i lite av degspadet.
Tillsätt resten av spadet, saltet, groddarna, moröttena och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över ett tunt lager mjöl.
Täck bunken.
Låt jäsa övertäckt, ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda in resten av mjölet.
Forma degen till 2 längder.
Skär dem i 2 cm breda bitar.
Pensla snittytan med lite vatten.
Doppa dem i vetekli.
Skaka av eventuellt överflöd.
Lägg bullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
Låt dem jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
Gräddning:
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter
Låt bullarna kallna utan bakduk på galler.
Förvaring:
Bör helst ätas dagsfärska. I brödburk 2 - 3 dagar. I frys ca 6 månader.
************************************************************
Nu ska jag titta på Let's Dance. Det börjar ju dra ihop sig till final.
Kramizar
5 kommentarer:
Hej vännen!
Önskar dig en fortsatt skön helg!
Kram Karin
Hejsan!
Tack för receptet. Det ska jag pröva framöver.
Du måste visa vad du scrappar. Gör du kort? Om du så småningom ska köpa Promakers så har Scraplyckan dem till bäst pris. 24 kr styck.
Ha en go helg och hoppas att solen lyser på dej. Det gör den här.
Stor kram från Anita
Hejsan Leila!
Tack för receptet dom ser verkligen goda ut så jag ska prova det nästa gång jag bakar.
Kul att du är frisk igen för det tar på krafterna att vara sjuk.
Nu är väl våren på väg i allafall för jag hittade min första tussilago i dag på promenaden.
Kram U-B
Hej! tack för recept..gott!!
Hoppas Du haft en bra helg i morgon är det måndag igen veckorna går i rasande fart.Vi har påskpyntat lite Linnéa och jag lika bra att börja i tid.
Kram!
Hej Leila, du har en award att hämta på min blogg! Din blogg är så trevlig och innehållsrik! Kram!
Skicka en kommentar