måndag 1 juni 2009

Måndag kommer alltid efter söndag

Vilken härlig helg det varit. Varmt och soligt. Tycker synd om alla som varit tvungna att arbeta och inte kunnat vara ute och mysa. Hoppas att när ni är blir lediga, att det fortfarande är vackert väder. Fast de har hotat med regn =(. Men de har ju lurats förr, de där vädermänniskorna.

Får jag presentera hönan Agda. Hon är väldigt sällskaplig av sig. Hon följer med en vart man än går ute på tomten. Har försökt att klappa henne, men där går gränsen för vad hon tillåter.

Det är så härligt att sitta ute och njuta av alla blommor och blommande träd. Nu är jag helt bortkommen, när det gäller det där med växt namn. Tycker inte det är det viktigaste att komma ihåg. Här är ett träd som jag gillar.


Vi sitter ofta under det i skuggan och fikar. Men jag har upptäckt något konstigt med den. Nertill så kommer det förkrympta blad och de kommer väldigt tätt. Ser nästan ut som någon konstig sallad =). Kanske någon vet vad det beror på. Så här ser det ut.

Agda gillar också att vara under det trädet, framförallt när vi sitter där =)

De här rosa blommorna är så vackra. De lyser verkligen upp rabatterna. Men namnet har jag naturligtvis ingen aning om. Känner mig verkligen urkass på namn.

Syren doftar så härligt på kvällarna när man är ute. Den tillhör favoriterna.

En annan favorit är Gullregn. När den blommor och blommar rikligt, så är det så vackert. Det har tagit många år innan första blomman kom, ifrån det vi satte vårat träd. Men nu så börjar det bli riktigt vackert.

Det vackra är den gula färgen gentemot den gröna.

Igår var det Mors Dag. Therese, min dotter kom och överraskade med något hon gjort själv. Hon säger alltid att hon är urkass på att göra saker, men det tycker då inte jag. Hon gav mig en fin sak som hon scrappat ihop. Det är kul att få något som inte är köpt.

Själv har jag gjort en ask som är formad som ett hjärta. Väldigt rolig att göra. Jag följde beskrivningen som Kirsten har gjort.

Ha det så gott och gör inte allt idag, för det finns en morgondag.

Kram
frånensomtänkersovanu

5 kommentarer:

Nina sa...

Vilka fina bilder du har gjort.
Det är skönt att ha ett träd där man kan sitta under o mysa med lite fika.
Fika, hmm, kanske äta en frukt o vara nyttig eller? men vadå, lite gott fika måste man ha.

Ha det bra på semestern
Kramar =)

Uttan sa...

Fina bilder Du visar!
*Mossfloxen!!! är jätte fina.
Fika ut är det inte tal om just nu det är ju sååå kallt!
Annars så har jag planer på att Du och Nina skulle komma nån dag när det passar och fika hos mej.
Kan det vara nått?
Söt ask! vad du kan......
Kramar!

Annette sa...

Hej Leila.
Så helt underbara bilder, jag älskar blommor men som du så är jag mest ovetande om namnet, spelar ingen större roll, det håller jag med om. Fast ibland behöver man veta hur de ska skötas, då är det ju bra med ett namn. Men jag är fenomenal på att avliva blommor så det hjälper inte alltid att veta namnet.
Må så gott och ha det bra.
Kram,
Annette

Berit sa...

Hej Leila!

Så fina bilder du har! Håller med om att komma ihåg namnet på alla växter är inte så viktigt.

Hönan Agda, ja hon gör nog rätt som håller sitt revir:-). Känner igen mig i henne.

Vi har haft hektiska dagar, men roliga. Nu blir det lugn vecka och nästan på gränsen till tråkig:-)).

Ha det gott i veckan som kommer!
Kramar
Berit

Agneta sa...

Hejsan, Leila!
Den hjärtformade asken är urgullig. Visst är det kul när man får egenhändigt gjorda presenter, värmer ett modershjärta lite extra.
Hönan Agda är söt och klart man vill klappa alla gosiga djur, men dom säger ifrån som tur är. Kul att hon är så sällskaplig av sig.

Nu väntar regn i massor här i Göteborg , enligt experterna men hoppas det blir sommar snart, för attans så kallt vi har haft det för länge.
Må så gott!
Kramen, Agneta