tisdag 31 mars 2009

Idag är det varmare


Idag är det vår i luften. Fast solen vill inte visa sig här. Men vad gör det. Fåglarna kvittrar så bra ändå och det lovar gott. Nu börjar man planera trädgården lite. Inte för att jag tänker göra om den på någotvis. Men, någon ny blomma vill man ha. Ska bli kul och se om min svarta stockros kommer att blomma i år. Har även en röd.

Titta in till Camilla. Hon har ett Blog godis, "My Whiff of Joy Candy!!!". Den avslutas den 4 april.Hon har mycket fint att titta på, så passa på när du ändå är där och titta runt. För mig ger det inspiration och jag blir så sugen på att sätta mig och scrappa. Fast det är nog bäst att göra det som ska göras först.

I år så ska vi ha studentfest. Det är den näst yngsta som tar studenten. Det är alltid kul att planera hur man ska ha festen, sen är det inte alltid lika roligt att genomföra allt =). Det finns ju tråkiga moment, som städning. Det är väl det tråkigaste som finns =). Men nödvändigt. Gillar ju inte att ha skit omkring mig, så det är bara att städa och tänkta på något roligt.
Ha det gott till nästa gång.
Kram

somnuskataenpromenadmedhundarna

tisdag 24 mars 2009

Är det vinter eller vår?

Suckar djupt. Var tog våren vägen. Imorse blåste det iskallt och det var vitt igen. Gick till jobbet och frös som bara den. Fast det är alltid skönt att gå. Solen tittade fram under dagen och det gav en hopp om att våren har tagit lite ledigt och är snart tillbaka igen.

Det har varit skönt att få komma tillbaka till jobbet. Få känna sig nyttig. Fast man är väl nyttig hemma också, det är bara inte samma sak =)

Måste visa ett kort som jag fick igår.

Det är från min kära vän Camilla. Fick en massa scrapbooking godis också =). Tack min goa vän. Jag gillar att scrappa men har världens sämsta fantasi. Fast jag fattar inte varför, för när jag sitter och gör pixelgrafik, så är det inga problem. Det ena är utanför datorn och den andra är i datorn. Känner mig nog tryggare med datorn än mina fingrar =). Men, jag har bestämt mig, här ska scrappas och det får bli hur det blir. Övning blir det i alla fall, och förhoppningsvis så blir jag till slut nöjd med det jag åstakommer.

Pixelgrafik har jag hållit på med i 10 -11 år. Det är som en drog, som man inte kan göra sig av med. Gör även annan grafik också som omväxling. Även digital scrapbooking. Men country stilen gillar jag bäst. Sigtagen som du ser i slutet av inlägget är inte gjort av mig, utan av Susan. Hon och jag brukar byta tankar och idéer när det gäller pixlar. De andra sigtagsen som finns här på min blogg har jag gjort, ifall du undrar.

Kramar från


somnuskabloggarunt

fredag 20 mars 2009

En vecka bara försvunnen

Tänk vad en förskylning är stark. Kan slå ut vem som helst, stor som liten, stark som svag. Men, jag vann till slut. Fast peppar peppar ta i trä. Man kanske inte ska vara kaxig, för då får man väl ett bakslag. Skönt i alla fall att jag mår bättre. Får hoppas att det vackra vädret håller i sig, för jag missade ju det härliga vädret som var nu i veckan.

Har pysslat lite idag med sådant jag tycker är kul. Pixlat lite med dator grafik, scrapbookat lite och bara surfat runt. Det har inte varit så arbetsamt =), för man ska väl inte göra så man blir sjuk igen =).

Har fått förfrågan på receptet på morotsbullarna. Här kommer det:


Det blir ca 30 st

2 medelstora morötter, ca 200 g
25 g jäst
75 g margarin eller 3/4 dl olja
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 1,4 liter vetemjöl

Till penslingen:
vatten
vetekli

Ungstemperatur: 225 grader

Ansa och råriv morötterna fint, gärna i en matberedare.
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet, häll på mjölken och värm degspadet till fingervämre, 37 grader.
Används olja blandas den direkt i mjölken före eller efter värmningen.
Rör ut jästen i lite av degspadet.
Tillsätt resten av spadet, saltet, groddarna, moröttena och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över ett tunt lager mjöl.
Täck bunken.
Låt jäsa övertäckt, ca 45 minuter.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda in resten av mjölet.
Forma degen till 2 längder.
Skär dem i 2 cm breda bitar.
Pensla snittytan med lite vatten.
Doppa dem i vetekli.
Skaka av eventuellt överflöd.

Lägg bullarna på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
Låt dem jäsa utan bakduk ca 20 minuter.

Gräddning:
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter

Låt bullarna kallna utan bakduk på galler.

Förvaring:
Bör helst ätas dagsfärska. I brödburk 2 - 3 dagar. I frys ca 6 månader.


************************************************************


Nu ska jag titta på Let's Dance. Det börjar ju dra ihop sig till final.

Kramizar



torsdag 12 mars 2009

Torsdag - en ledig dag

Idag har jag haft min lediga dag. Den började bra också. Sen vet jag inte vad det var som hände. Helt plötsligt så har man taggtråd i halsen, ett huvud som känns för stort i ett för litet skal, frossa och så en dålig mage. Gubben har varit sängliggande i en hemsk förskylning. Han har verkligen sett sjuk ut. Nu kan de ju göra det ändå, men nu syntes det ordentligt att det inte var bara pjosk. Stackarn .....

Men jag har ändå bakat idag. Behöver fylla upp frysen ibland. Man har ju tonårs killar som gillar hembakt bröd. Tur att dagen var lång så jag hann med, eller ska man säga orkade med. Jag fick ju vila lite emellanåt.

Här är matbrödet. Till vänster är det Morotsbullar och till höger är det Kesobullar. Sen är det Sesambröd. Kesobullarna är min favorit. Gillar bröd med russin.

Lite gott till kaffet ville man ha, fast jag dricker bara te, och det fick bli Apelsinsnittar. Ett nytt recept jag hittat hos Recept á la Matmor

Nu är det dags för sängen. Vill gärna bli piggare tills imorgon. Ha det gott till nästa gång

tisdag 10 mars 2009

Snart mitt i veckan


Så kom det då mera snö. Jag gillar snön, men jag börjar tycka att det får vara nog nu.

Har en gubbe som ligger sjuk. Stackarn. Han har feber och är redigt förskyld. Hoppas han snart är på benen igen, och att vi andra klarar oss. För vem vill vara förskyld.

Jobbade lite extra idag. Så nu är jag helt slut, och det är sängen som gäller. Men man måste ju göra en del måsten först. Hundar som ska ut, bädda rent i sängen, sätta igång tvättmaskinen för en av sönerna ville ha en jacka ren, plocka undan lite osv ...... Det är ganska konstigt att man bara inte kan hoppa i säng (alltså inte bokstavligt talat, för då skulle nog sängen gå sönder) utan måste göra det eller det först. Är det något man ärvt efter mamma????

Ha det gott
Kramis från mig

somnunästansover





fredag 6 mars 2009

Utmaning

Blev utmanad av Carina

Reglerna är:
Det här är svårare än Du tror.
Kopiera detta till några vänner.
Varje svar måste börja med första bokstaven i Ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga,hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som taggade Dej har ett namn som börjar med samma ord som Ditt så får Du INTE ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.
Lycka Till!

1. Vad heter du? Leila
2. Ett ord på fyra bokstäver: Leka
3. Flicknamn: Lovisa
4. Pojknamn: Lucas
5. Yrke: Lokförare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Leggings
8. Mat: Lasagne
9. En sak i badrummet: Lukttvål
10. Plats/ stad: Lissabon
11. En orsak till att vara sen: Lervälling (på gården)
12. Något man skriker: Lattjolajban
13. Film: Låt den rätte komma in
14. Något man dricker: Läsk
15. Band: Lampshade
16. Djur: Lejon
17. Gatunamn: Lervägen
18. Bil: Lada
19: Sång: Lady in red
20. Aktiviteter med mer än en deltagare: Lagsport

Jag utmanar nu Camilla och Anita

Jippi, jag klarade det


Äntligen har jag lyckats göra 3 columner. Man har gått utbildning på sådant, men det några år sen. Och när man inte håller på med html och css, så glömmer man lätt bort saker. Men jag har nu hållit på i nästan 1 dygn, och skam den som ger sig. Ska nu ge mig på att göra min egen bakgrund, men det kommer säkert att ta tid.

Så skönt att vara ledig idag. Känner att jag verkligen behöver det. Städning och tvätt här hemma, behöver göras. Fast vi är två vuxna och 2 tonåringar, så är det tydligen bara jag som kan det där med städning och tvätt. Gudarna ska veta att jag har försökt att lära dem, och de är ju inte obildbara. Antagligen får jag skylla mig själv, för jag gör det istället för att tjata, vilket jag borde göra. Men å andra sidan, jag får det som jag vill ha det och behöver alltså inte göra om något. Så om man ser det från den sidan, så är det ju positivt.

Till nästa gång
kramis


somnuskastädaochtvätta


torsdag 5 mars 2009

Äntligen kväller

Oj, vad vi har haft mycket att göra på jobbet. Mina ben har klagat de sista timmarna. Men inte gör det något. Kul är det i alla fall.

Var ut och gick en liten sväng med hundarna. Vad det blåser ute :0 och vad fort det kom. Klart att det går fort när det blåser, men från den ena stunden till den andra.

Satt och tittade på mina matgäster vid fågelborden. Jag blir så lugn av det på något vis. Har en hackspett som kommer regelbundet hit och äter. Det är andra året. Han/hon måste gilla servicen, antar jag.

Snart ska jag titta på Sveriges värsta bilförare. Kan inte förstå hur man kan ställa upp i ett sådant program. Är de verkligen så urusla på att köra bil? En av dem bor inte så långt härifrån. När man åker förbi där han bor, tar man det lugnt nu för tiden. Man vet aldrig om han är ute och kör =)



Lägg till bild
Ha det gott

tisdag 3 mars 2009

Tänk att halva veckan snart har gått

Igår var jag ledig. Väldigt skönt får jag lov att säga. Gjorde sånt jag inte hinner annars. Hade tänkt göra något kul, men det blev inget av det.

Har beställt vårstämplar från Magnolia, och nu så väntar jag med spänning. Gillar deras stämplar. Tilda stämplarna är sååå söta.

Det blev en ganska lång dag på jobbet. Fast det är sällan man kommer hem i tid, förstårs. Men idag blev det lite jobbigt till slut. Imorgon och torsdag kommer också att bli extra långa. Men sen på fredag ska jag vara ledig.

Får hoppas att jag får tid i helgen till att ändra lite på bilder och färger här på bloggen. Mycket roligare med det man gör själv, tycker jag. Fast om det sen blir snyggt är ju en annan fråga.

Fick ett roligt mail idag. Så här stod det:

1928 inträffade en materiellt svår bilolycka på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga. Det var en Örkelljungabo som körde på en köpman från Skånes Fagerhult. Vid den efterföljande rättegången i Klippan sades det att Örkelljungabon som var orsak till olyckan fick en
förmildrande dom därför han hade druckit brännvin och därför hade svårt med att styra.


Citat ur körkortsbok år 1920:

De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva.
Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke blir av betydelse.
Där man väntar sig lekande barn såsom vid skolor, lekplaner etc, bör man endast köra fram med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa
sig med annan manöver än att stoppa vagnen.
Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan
utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt.
Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.


Tur vi är inne i 2000-talet. Fast det finns säkert några gubbar som inte håller med.

Vi hörs



frånensomskakollabloggarnu

söndag 1 mars 2009

Söndag, vilodagen

Idag har jag tänkt tagit det lugnt. Bara göra sådant som man tycker är kul. T ex hålla på med grafik i datorn eller scrapbooka lite.

Troligen ska vi iväg en sväng och hälsa på några släktingar, men det är också kul.

Igår var vi till Västerås och kollade runt lite på Erikslund. Ska få extra lysen på min lilla bil, så gubben behövde bl a lite sladd. Idag har han sprungit runt här och letat efter en katalog som han hade härom dagen. Typiskt honom att inte ha koll på sina grejer.

Till nästa gång










frånensomskahalitekulnu